Kerstkaarten plein: teksten op kerstkaarten

Teksten zijn de oorsprong van de kerstkaarten zoals we die sturen. Voor de kerstkaart bestond, waren er kerstbrieven, persoonlijke verhalen waarin het afgelopen jaar werd samengevat. Bij de huidige kerstkaarten ligt de nadruk meer op het beeld maar is de tekst naar ons idee minstens zo belangrijk. Zeker bij zelfgemaakte kerstkaarten zou je moeten voorkomen dat het bij prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar blijft. Met de tips die we voor je verzameld hebben is dat ook helemaal niet nodig!

voorbeelden van teksten op kerstkaarten

Een interessant artikel met veel voorbeelden van creatieve teksten en tips hoe je ze zelf kan schrijven. Met aandacht voor praktische dingen waar je ook aan moet denken. Aanrader!

songteksten als inspiratie

Lees je 'last christmas' dan hoor je de sleebellen waarschijnlijk al rinkelen. Kerstliedjes die iedereen kent brengen de ontvanger van je kaart direct helemaal in de juiste stemming. Een site met duizende teksten van kerstliedjes is dan ook een geweldige inspiratiebron (Engels)

inzendingen als inspiratie

Wat gebeurt er als je schrijvers en dichters vraagt een tekst voor een kerstkaart te schrijven? Nou, in ieder geval levert het een enorme verscheidenheid aan kerstkaart waardige teksten op, uiteenlopend van kerstwensen in een zin tot romantische gedichten en sfeervolle verhaaltjes. Genoeg inspiratie voor een koude winterdag:

tekst in beeld

Niet helemaal wat je in gedachten had waarschijnlijk maar evengoed interessant: voorbeelden van kaarten waarbij de tekst (mee) gefotografeerd is. Interessante inspiratie en een aanleiding om met je camera op pad te gaan:

http://www.fotokaarten.nl/kerstkaarten-teksten/